Nyheter vid uppgradering av självservice under våren 2023

Nu är det dags för vårens uppgradering av Personec P, självservice. Nedan hittar du nyheter och förändringarna som påverkar dig som chef, chefsstöd eller medarbetare.

Nyheter för medarbetare

Spara resetillägg till favorit

Om du ofta till exempel kör samma sträcka i ditt arbete och rapporterar din kilometerersättning i en reseräkning kan du nu spara ditt resetillägg som en favorit när du rapporterar in dina Tillägg.

Fyll i beskrivning för din reseräkning och klicka dig vidare till Tillägg.

Under Tillägg klickar du på Nytt tillägg.

Välj orsak, skriv antalet kilometer och en beskrivning. Bocka därefter i knappen Favorit.

Nästa gång du ska rapportera ett Tillägg där du har rest samma resa och ska rapportera in samma antal kilometer hittar du nu tillägget du precis har gjort till en favorit under pilen vid fältet Välj favorit.

Favoriter kan bara skapas vid rapportering av ett tillägg som anges i antal.

Mina resor – Sök arbetsplats (Organisation) via favoriter

I denna version har en översyn av funktionen för att söka arbetsplats under Mina resor gjorts. Denna innebär att du inte längre behöver öppna upp sökfönstret och söka arbetsplatsen för att sedan lägga till arbetsplatsen i dina favoriter.

Sök fram din arbetsplats genom att skriva minst 3 tecken i fältet Sök arbetsplats och klicka sedan på stjärnan till vänster om arbetsplatsens namn. Nästa gång du gör en reseräkning hittar du din favoritmarkerade arbetsplats under pilen till höger under Sök arbetsplats.

Chef och chefsstöd

Snabblänkar under Sök anställning

När du som chef eller chefsstöd under Anställningsuppgifter söker med ett tomt fält i sökrutan får du upp en ruta med fler sökurval. När du har sökt fram önskat urval hittar du nu till höger om anställningsposten en lista med snabblänkar till diverse funktioner i Självservice, till exempel Person, Semesteruppgifter eller Frånvaro.

Dagens datum vid rapportering av ny reseräkning

Nu kommer dagens datum att komma som förval när du som chef eller chefsstöd rapporterar in en reseräkning för en anställd.